nieuws

Heerlen en Kerkrade ruziën over projecten

bouwbreed

Heerlen en Kerkrade ruziën over projecten

heerlen – Een hoogoplopende ruzie heeft de relatie tussen de gemeenten Heerlen en Kerkrade zwaar onder druk gezet. Beide Parkstad-gemeenten verschillen van mening over een nieuwe enorme vestiging van Albert Heijn en over de plaats waar de megabioscoop moet worden gebouwd.. Kerkrade heeft daarover het overleg met Heerlen opgeschort. Heerlen wil volgens Kerkrade een streep halen door de vestiging van de megasupermarkt bij het Rodastadion in Kerkrade. Burgemeester J. Som (CDA) van Kerkrade schreef een gepeperde brief aan B en W van Heerlen, waarin hij uit protest overleg met Heerlen afzegde. Onderzoeksbureau BRO maakte twee weken geleden bekend dat een megastore niet op het stadionterrein thuishoort. Heerlen beschouwt dit advies als bindend, Kerkrade niet. Volgens Som houdt Heerlen zich niet aan eerdere afspraken. Kerkrade wil dat nu in elk geval de megabioscoop binnenhalen. Die moet volgens Som zo snel mogelijk naast het Rodastadion worden gebouwd. Vervolgens wil Som de komst van de Albert Heijn nog wel even uitstellen om daarover nieuwe afspraken met Heerlen te maken. Maar Heerlen wil dat de megabioscoop in Heerlen komt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels