nieuws

Gorssel op de bres voor illegale weg

bouwbreed Premium

Gorssel op de bres voor illegale weg

den haag – De gemeente Gorssel zal wellicht moeten optreden tegen een illegaal aangelegde weg, waar ze zelf eerst toestemming voor had gegeven. De Inspecteur van de Ruimtelijke Ordening bracht de zaak voor de Zutphense rechter, die hem gelijk gaf. De zaak ligt nu bij de Raad van State, waar de gemeente hoger beroep heeft aangetekend. Het gaat om een toegangsweg naar distributiebedrijf Topwood in Almen. Volgens de Inspecteur past de weg, die gedeeltelijk in de bestemming ‘bos’ is aangelegd, niet in het bestemmingsplan. Aangezien er zijns inziens geen kans bestaat op legalisatie, is er bij de gemeente aan de bel getrokken. De inspecteur denkt dat het bedrijf op de lange termijn geen perspectief heeft op deze locatie, omdat uitbreiding ervan niet past in het provinciaal en rijksbeleid. Uitspraak over enkele maanden.

Reageer op dit artikel