nieuws

Forse order voor Tractebel in Noors aardgasproject

bouwbreed

oslo – Tractebel Industry Engineering heeft een forse order binnengehaald in het kader van het offshore-uitbouwproject Snøhvit in het noorden van Noorwegen.

Het Belgische bedrijf levert de productopslagtanks en scheepsbeladingsystemen aan de kust bij Melkøya in de buurt van Hammerfest. Het door Snøhvit operatormaatschappij Statoil toegekende contract heeft een waarde van 300 miljoen euro. Volgens deze oliemaatschappij gaat het om een van de grootste orders in de aanlegwerkzaamheden aan land. De leverantie van Tractebel omvat de projectering, constructie en bouw van om precies te zijn vier cilindervormige tanks voor LPG en vloeibaar aardgas (LNG) met een capaciteit van tussen de 45.000 en 120.000 kubieke meter. Daarnaast moeten behalve de laadsystemen voor de schepen transportleidingen worden aangelegd. De eigenlijke bouw begint in mei volgend jaar en moet in het najaar van 2005 worden afgerond. Het Snøhvit-veld in de Barentszzee bevat een aardgasreserve van 193 miljard kuub en 18 miljoen kuub condensaat (lichte olie) op een waterdiepte van 250 tot 345 meter. De productie kan volgens plan in de tweede helft van 2006 van start gaan. De totale investeringen in het gaswinningsproject worden geraamd op 34,2 miljard kroon (circa 4,5 miljard euro), exclusief de bedragen die in de aanschaf van schepen worden gestoken.

Reageer op dit artikel