nieuws

Fileprobleem geschilpunt in Kamer

bouwbreed

Fileprobleem geschilpunt in Kamer

den haag – Het fileprobleem verdwijnt niet met het nieuwe kabinet. Tot die conclusie kwam de oppositie gisteren in een debat over het strategisch akkoord van de nieuwe coalitie van CDA, LPF en VVD. Die drie partijen bleven echter pal achter het akkoord staan. Wegverbreding en verlaging van de benzineaccijns zijn het recept voor meer files, waarschuwde GroenLinks-voorman Rosenmöller. D66-leider De Graaf omschreef de wegverbreding als een creatieve aanpak van het fileprobleem. De afschaffing van de onroerendezaakbelasting vindt ook veel tegenstand. Van Nieuwenhoven (PvdA) stelde voor in plaats daarvan 30.000 agenten erbij te nemen. VVD-onderhandelaar Zalm was juist zeer in zijn nopjes met het strategisch akkoord. Hij telde 142 punten uit het verkiezingsprogramma van zijn partij die volledig zijn overgenomen. ‘Er zijn onderwerpen waar we blij mee zijn, ook de ruimtelijke ordening. Meer bevoegdheden voor de gemeenten, minder bemoeienis van het Rijk en meer ruimte voor wonen’, aldus Zalm.

Reageer op dit artikel