nieuws

Extra water en zonnebrandolie

bouwbreed

Extra water en zonnebrandolie

Warm of niet, het werk aan de A27 moet door (foto boven). Voor elk kwartier dat het 12 kilometer lange wegvak – dat moet worden vervangen – te laat wordt opgeleverd, dreigt een boete van 22.000 euro. Wat betekent hitte dan nog? ‘We hebben nog geen klachten gehad en geen bericht is volgens mij goed bericht’, zegt Anne Pols van FNV Bondgenoten. ‘Ik heb de indruk dat er wel voldoende maatregelen worden genomen om negatieve effecten van het mooie weer in te perken.’ Die indruk wordt bevestigd door een woordvoerster van Koop Tjuchem. Het Groningse bouwbedrijf werkt momenteel aan de Zuidelijke Ringweg Groningen. ‘We zorgen er voor dat er extra water aanwezig is zodat onze mensen voldoende vocht binnenkrijgen. Ook is er gezorgd voor zonnebrandolie.’ In het algemeen lijkt de zonneproblematiek de gemoederen niet echt bezig te houden. Woordvoerders van wegenbouwers en Rijkswaterstaat blijven het antwoord schuldig op de vraag ‘hoe beschermen bouwvakkers zich tegen de zon?’. FNV Bondgenoten laat nog weten dat aan de Zuidelijke Ringweg in Groningen ijsjes worden uitgedeeld aan de bouwvakkers die daar de koperen ploert trotseren. ‘Een ludieke actie’, zegt een woordvoerster van Koop Tjuchem. ‘Erg leuk.’

Reageer op dit artikel