nieuws

Ernstige gebreken

bouwbreed

Ernstige gebreken

GILZE EN RIJEN – Het Van der Valk-motel in Gilze en Rijen vertoont ernstige gebreken. Er is een aantal constructiefouten geconstateerd, de brandveiligheid is niet in orde en er is legionella in de waterleiding gevonden. Bovendien zijn de milieu- en bouwvergunning niet in orde en is er geen gebruiksvergunning. Dat blijkt uit een onderzoek van ingenieursbureau DHV, dat vrijdag is gepresenteerd. Volgens een woordvoerder van de gemeente Gilze-Rijen moet Van der Valk voor 1 september alle gebreken die zijn geconstateerd herstellen. Als dit niet gebeurt, sluit de gemeente de delen van het motel die gevaarlijk zijn, aldus de woordvoerder. Uit het onderzoek van het ingenieursbureau blijkt onder meer dat de constructie van het gebouw op bepaalde punten gebreken vertoont. Toen de voorlopige versie van het rapport begin juni gereed was, heeft Van der Valk direct maatregelen genomen, zegt de woordvoerder van de gemeente.

Reageer op dit artikel