nieuws

Dubbers Malden naar Dura Vermeer

bouwbreed

hoofddorp/beuningen – Dura Vermeer heeft Dubbers Malden voor de neus van Heijmans weggekaapt. De banken van het in staat van faillissement verkerende Duitse bouwconcern Philipp Holzmann stemden gisteren in met de door curator O. Hermann voorbereide transactie.

‘Dura Vermeer is voor ons duidelijk de beste keuze’, verzekert directeur C. Schipper van Dubbers Malden. ‘Samen met de betonafdeling van Dura Vermeer in Hoofddorp kunnen we uitstekend het hele land bestrijken. De overname betekent dat Dubbers Malden zijn zelfstandigheid kan bewaren.’ De bouwers in Hoofddorp en Beuningen hadden eind maart voor de eerste keer contact over een mogelijke inlijving van Dubbers Malden. Aanleiding vormden de onverwacht grote financiële problemen bij de Frankfurter bouwreus Holzmann, enkele jaren geleden nog het grootste bouwconcern van Duitsland. De gesprekken moesten echter worden gestaakt toen de Brabantse bouwer Heijmans zich in de strijd mengde. Het bedrijf uit Rosmalen toonde interesse grootscheeps de Duitse markt op te willen. Heijmans sloot eind mei met de curator een principeakkoord over de aankoop van Dubbers Malden, Franki Grundbau (Hannover) en Grafenwohr (Neurenberg). Verdere onderhandelingen over de overname van het kernbedrijf van Holzmann liepen tot grote teleurstelling van Duitse zijde eind juni op niets uit. Met het mislukken van de poging Holzmann in te lijven, stond plotseling de overname van Dubbers Malden geheel op losse schroeven. Curator Hermann heeft van begin af aan alle gegadigden duidelijk gemaakt zo groot mogelijke delen van Holzmann gelijktijdig te willen verkopen.

Zonde

‘Toen de overname van Holzmann door Heijmans niet doorging, heb ik direct weer contact opgenomen met Dura Vermeer’, aldus Schipper. ‘Ons bedrijf bestaat 75 jaar. Het zou toch zonde zijn dan je zelfstandigheid op te geven? Was de keuze gevallen op Heijmans, dan waren we in die onderneming geïntegreerd. Dan sta je toch een beetje aan de zijkant. Heijmans is een prima bedrijf hoor. Maar Dura Vermeer past ons net ietsje beter’. Dura Vermeer ziet de overname als een uitbreiding en een geografische versterking van zijn activiteiten. De werkzaamheden van Dubbers Malden zullen onder eigen naam worden ondergebracht bij de divisie Infra van de Hoofddorpers. Beide partners zijn van elkaar goede bekenden. Dubbers en Dura werken samen aan de Betuwelijn en de Utrechtboog. Dura Vermeer behoort met 3500 medewerkers en 950 miljoen euro omzet tot de grotere bouwers van Nederland. Dubbers Malden met 110 medewerkers is goed voor een omzet van 30 miljoen euro.

Reageer op dit artikel