nieuws

Dertien Nederlandse gebouwen in top-1000

bouwbreed Premium

Dertien Nederlandse gebouwen in top-1000

HEERLEN – In Heerlen wordt donderdag een internationale publicatie over architectuur gepresenteerd. Nederland is daarin vertegenwoordigd met dertien gebouwen. De officiële presentatie van ‘World Architecture. A critical Mosaic 1900-2000’ vindt plaats in het Heerlense Glaspaleis. Het betreft een tiendelige internationale (Engelstalige) publicatie, waarin de duizend belangrijkste architectuurprestaties in de hele wereld uit de vorige eeuw zijn opgenomen. Het Glaspaleis in Heerlen is ook uitverkoren. Daarnaast gaat het om de Beurs van Berlage in Amsterdam, het Rietveld-Schröderhuis in Utrecht, de Van Nellefabriek in Rotterdam, het Raadhuis in Hilversum, de woningen Eigen Haard bij het Spaarndammerplantsoen in Amsterdam, de Kiefhoek in Rotterdam, het Amsterdamse Burgerweeshuis, Centraal Beheer in Apeldoorn, de Maastrichtse Academie voor Bouwkunde, de Openluchtschool in Amsterdam, Sanatorium Zonnestraal in Hilversum en de Kunsthal in Rotterdam.

Reageer op dit artikel