nieuws

Britse bouwmarkt blaast beursgang af

bouwbreed

Britse bouwmarkt blaast beursgang af

londen – De Britse keten van bouw- en doe-het-zelfmarkten Focus Wickes heeft de aangekondigde beursgang afgeblazen. Focus Wickes denkt dat het huidige beursklimaat na de val van de laatste weken niet gunstig genoeg is voor nieuwe aandelen. Het bedrijf had verwacht met de beursgang ruim 1,5 miljard euro op te halen. Focus Wickes is met 427 vestigingen de tweede speler op de Britse markt, na B&Q van Kingfisher dat juist deze weken in een felle overnameslag is gewikkeld met het Franse Castorama. Het bedrijf is voor 55 procent in handen van financieringsmaatschappij Duke Street Capital. Algemeen directeur B. Archer had aangekondigd zelf voor 46,5 miljoen euro aandelen te zullen verkopen, maar hij zal nu even moeten wachten voordat hij kan gaan ‘incasseren’.

Reageer op dit artikel