nieuws

Brabant legt aanleg wijk Laarbeek stil

bouwbreed

Brabant legt aanleg wijk Laarbeek stil

den haag – De gemeente Laarbeek heeft deze week op last van de provincie Noord-Brabant het bouwrijp maken van de uitbreidingswijk Strijp ten zuiden van Aarle Rixtel stilgelegd. De provincie deed dit na onderzoek van de inspectiedienst van VROM in Brabant. Volgens VROM heeft Laarbeek zichzelf ten onrechte een verklaring van geen bezwaar gegeven. De provinciale planologische commissie had eerder vraagtekens gezet bij het bestemmingsplan. Omdat er ook sprake was van een herindeling wilde de provincie eerst inzage hebben om te zien of de gemeente de juiste afwegingen heeft gemaakt met betrekking tot de locatie van de nieuwbouwwijk. De werkzaamheden zijn inmiddels stilgelegd. Volgens de provincie vindt na de bouwvak bestuurlijk overleg plaats over deze kwestie. De gemeente Laarbeek was niet voor commentaar bereikbaar.

Reageer op dit artikel