nieuws

Borne wil verkoop grond voorkomen

bouwbreed Premium

Borne wil verkoop grond voorkomen

BORNE – De gemeente Borne stapt naar de rechter om te voorkomen dat woningstichting St. Joseph uit Almelo 3 hectare bouwgrond verwerft aan de Hemmelhorst in Borne. De woningcorporatie heeft een koopoptie voor de grond. De gemeente Borne doet een beroep op de Wet voorkeursrecht gemeenten (WVG). Daarmee wil de Twentse gemeente het recht van eerste koop afdwingen. ‘Wij hebben zelf ook al geruime tijd plannen voor woningbouw in dit gebied. Borne wil zelf tegen marktprijs het gebied ontwikkelen’, zegt een gemeentewoordvoerder. Borne heeft voor deze locatie zelfs al een structuurplan klaarliggen. In het gebied moeten vanaf 2004 meer dan tweeduizend woningen worden gebouwd. Op een klein gedeelte van dit gebied heeft woningstichting St. Joseph het oog laten vallen. De Almelose corporatie wil hier honderd woningen bouwen. De gemeente Borne wil echter bij de ontwikkeling van het hele gebied zelf de regie in handen houden. Het uitbreidingsgebied is niet alleen bestemd voor de lokale woningbehoefte, maar ook voor woningzoekenden uit omliggende gemeenten.

Reageer op dit artikel