nieuws

Adviesraad: meer onderzoek naar luchthaven in zee

bouwbreed Premium

DEN HAAG – Het onderzoek naar een luchthaven in zee moet worden uitgebreid. Dat adviseert de Raad voor Ruimtelijk, Milieu- en Natuuronderzoek (RMNO) in zijn rapport aan programmabureau ‘Flyland’.

RMNO beroept zich voor een belangrijk deel op de uitkomsten van de enquête ‘Flyland, vliegeiland in zee: utopie of toekomstperspectief?’ Uit het onderzoek onder milieu- en natuurbeschermingsorganisaties, overheden, vervoerders, belangenorganisaties uit het bedrijfsleven en consultants blijkt dat Flyland beter moet luisteren naar deze belangenorganisaties. Er dient niet alleen te worden gekeken naar de haalbaarheid van een multifunctioneel vliegveld in zee, maar Flyland moet ook invulling geven aan de vrijkomende Schipholregio, een eventuele herinrichting van de Randstad, het kustbeleid en beleidsplannen ruimtelijke ordening en verkeers- en vervoersplannen. ‘Onderzoeken of we een eiland in zee kunnen aanleggen, is niet nodig’, zegt RMNO-voorzitter R. in ’t Veld. ‘Want dat kunnen we wel. Maar of we het met zijn allen willen en verantwoord vinden, is een ander verhaal.’ De RMNO stelt voor om uitgebreid onderzoek te verrichten naar de multifunctionaliteit van het vliegeiland.

Reageer op dit artikel