nieuws

‘Aanbesteding ruiming explosieven zuiver’

bouwbreed

‘Aanbesteding ruiming explosieven zuiver’

DEN HAAG – Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) ontkent dat nog steeds slechts één ambtenaar de subsidies voor het opsporen van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog afwikkelt. Alle beslissingen op dit terrein zijn nu over twee afdelingen verdeeld. Directeur R. van Ingen van het Amsterdamse bodemonderzoeksbureau T&A Survey stelde gisteren in Cobouw dat de aanbesteding van bodemonderzoek door gemeenten doorgestoken kaart is en dat vier grote aannemersbedrijven ruim 80 procent van alle opdrachten binnenslepen. Volgens hem gebeurt dat nog steeds op advies van één ambtenaar, terwijl BiZa beweert dat aan deze praktijk twee jaar geleden al een einde is gemaakt. Van kwade opzet was bij deze ambtenaar volgens BiZa geen sprake, maar toch is destijds besloten de advisering aan gemeenten zoveel mogelijk schriftelijk en via twee afdelingen te laten lopen. Vianed vindt dat het niet door de beugel kan dat T&A Survey werk probeert te verwerven door anderen zwart te maken. De organisatie wijst erop dat momenteel wordt gewerkt aan een certificeringsregeling.

Reageer op dit artikel