nieuws

Zwolse Peperbus drie jaar als reclamezuil

bouwbreed

Zwolse Peperbus drie jaar als reclamezuil

zwolle – Toren De Peperbus in Zwolle doet de komende drie jaar dienst als reclamezuil. Volgens een gemeentelijke woordvoerder betaalt de gemeente met de opbrengst een deel van de kosten van een grootschalige renovatie van de toren. De renovatie, die in totaal 4,3 miljoen euro kost, begint na de zomer. De toren werd vorig jaar juni gesloten, omdat loszittende stenen gevaar opleverden. Inmiddels staat de 75 meter hoge toren in de steigers. De reclamedoeken, die op de vier zijden van de toren komen en regelmatig worden vervangen, zijn 10 bij 35 meter. De gemeente rekent 4550 euro per doek per maand. Aan twee zijden komen gratis ideële en culturele boodschappen. De twee kanten gericht op de A28 zijn beschikbaar voor commerciële boodschappen. De gemeente verwacht een totale reclameopbrengst van een half miljoen euro.

Reageer op dit artikel