nieuws

Woningmarkt rond Maastricht onstabiel

bouwbreed Premium

Woningmarkt rond Maastricht onstabiel

maastricht – Maastricht heeft veel relatief goedkope huurwoningen, en er is een tekort aan duurdere koopwoningen. Omgekeerd heeft het Heuvelland erg veel duurdere koopwoningen en te weinig betaalbare huurwoningen. Daardoor verlaten starters op de woningmarkt de dorpen en trekken naar Maastricht. Op die manier is de woningmarkt met het omringende Heuvelland scheefgegroeid. Om dit recht te trekken komt er een regionaal volkshuisvestingsplan (RVP), waarbij verspreid over de regio zo’n zevenduizend nieuwbouwwoningen worden gepland. Vierduizend daarvan worden aangepast voor ouderen. Dat heeft de gemeente Maastricht bekend gemaakt. De regionale woonvisie loopt tot 2010.

Reageer op dit artikel