nieuws

Wolkenkrabber achter station Groningen

bouwbreed

Wolkenkrabber achter station Groningen

groningen – De initiatiefgroep Emmatoren heeft een plan gepresenteerd om binnen vier tot zeven jaar een 150 meter hoge, 48 verdiepingen tellende wolkenkrabber te bouwen achter het NS-station. In de toren moeten zowel kantoren als appartementen komen. Helemaal bovenin is een grand-café gesitueerd met uitzicht over de stad. De zeventig geplande appartementen hebben een oppervlakte van 125 tot 300 vierkante meter en variëren in prijs van 300.000 tot 800.000 euro. Extreme hoogbouw in Groningen is al lange tijd een heikel punt. Met het nieuwe plan is het gemeentebestuur, in de persoon van wethouder W. Smink, erg in zijn nopjes. Hij sprak zijn goedkeuring uit over het initiatief. Smink zou wel meer torenflats in de stad willen zonder randstedelijke allures te ambiëren. Voor de 4500 vierkante meter kantoorruimte zou zich al een huurder hebben gemeld. Het plan zal bij voorbaat slecht vallen bij de Groninger bevolking die liever de ‘Olle Grieze’ als visitekaartje wil houden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels