nieuws

Vernieuwing Osdorp eindelijk op gang

bouwbreed

Vernieuwing Osdorp eindelijk op gang

AMSTERDAM – De Drie Wachters laten niet langer op zich wachten. Woningcorporatie Het Oosten is vrijdag officieel begonnen aan de bouw van zes woontorens in het vernieuwingsgebied Zuidwest Kwadrant in stadsdeel Amsterdam-Osdorp. Aan de rand van het onlangs gerenoveerde stadspark verrijzen 243 woningen, waarvan 108 sociale huurwoningen. Iedere combinatie van twee torens staat door bebouwing op de begane grond met elkaar in verbinding. Daardoor ontstaan drie aparte gebouwen met een hoogte van tien verdiepingen. Een prijsvraag leverde de naam De Drie Wachters op. De bouw van de woontorens zou in eerste instantie twee jaar geleden beginnen. Het lukte toen niet tot een passende aanbesteding te komen. Aannemers vroegen 50 procent meer dan voor het project beschikbaar was. Het project is daardoor illustratief voor de stagnatie die ontstaat door de sterke stijging van de bouwkosten. Pas na anderhalf jaar onderhandelen en aanpassing van de plannen blijkt het mogelijk de bouw een aanvang te laten nemen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels