nieuws

Vernielingen aan twee kantoren in aanbouw

bouwbreed

ARNHEM – Op een bouwterrein aan de Linie in Apeldoorn hebben vandalen grote schade aangericht aan twee in aanbouw zijnde kantoorpanden. De schade wordt geschat op 200.000 euro. De Apeldoornse politie heeft een onderzoek ingesteld naar de daders die in het begin van de week tweemaal toesloegen.

De vandalen vernielden ruiten aan de achterzijde van de panden en wisten op die manier binnen te dringen. Op diverse plekken in de vier etages tellende gebouwen moesten technische installaties, leidingen, wanden en systeemplafonds het ontgelden. Aanwezige brandslangen zijn op iedere etage uitgerold en aangezet. ‘De vloeren staan blank en het lekt naar beneden. Als je het ziet krijg je tranen in de ogen’, zegt projectleider Daggenvoorde van Bouwmaatschappij Van den Belt uit Twello. Van den Belt bouwt in opdracht van projectontwikkelaar Eurocommerce Robex Groep uit Deventer vier kantoorpanden in Apeldoorn. De bouw hiervan begon vorig jaar augustus. Volgens de projectleider is de bouwplaats toen ook al eens bezocht door ongenode gasten, maar werd er nooit noemenswaardige schade aangericht. De opleveringsdatum van het eerste pand, juli dit jaar, wordt door de vernielingen niet gehaald. ‘Alleen de vervanging van een vernielde koelunit duurt zeker zes weken’, aldus Daggenvoorde. De tien onderaannemers zijn bezig met het inventariseren van de exacte schade. Volgens Daggenvoorde komen vernielingen en diefstallen op bouwterreinen de laatste jaren veel vaker voor en is het maar de vraag of de verzekering het allemaal blijft betalen. Het Apeldoornse bouwterrein wordt voorlopig continu in de gaten gehouden door een bewakingsdienst. Van den Belt onderzoekt de mogelijkheden van videobewaking op bouwterreinen.

Reageer op dit artikel