nieuws

Verdere winstdaling in metaalbranche

bouwbreed

Verdere winstdaling in metaalbranche

nieuwegein – De winst-verliespositie in de metaalbranche is in het vierde kwartaal van 2001 en het eerste kwartaal van 2002 verder gedaald. Dit blijkt uit de halfjaarlijkse enquête ‘Economische barometer’ die de Metaalunie uitvoerde. De verschillen in de negen sectoren zijn groot. De sectoren Landbouwmechanisatie, Onderhoud en service en Elektronica zijn tevreden over het bedrijfsresultaat. De sector Verspannende toelevering is er het slechtst aan toe. Verspannende toelevering kampt met een negatief resultaat en heeft als enige haar tarieven moeten verlagen. Ook de Metaalwarenindustrie zag het bedrijfsresultaat aanzienlijk verslechteren. De orderpositie bij beide sectoren geldt als onvoldoende. De ‘Economische barometer’ laat zien dat de prijzen en tarieven bij 33 procent van de mkb-ondernemers zijn verhoogd. Per saldo 14 procent van de ondernemers verwacht dit jaar minder te investeren in machines dan in 2001. Voor het eerst sinds lange tijd is in een groot aantal sectoren een afname van het aantal werknemers te bespeuren ten opzichte van 2001.

Reageer op dit artikel