nieuws

Venlo wil 4,5 miljoen euro voor snelweg

bouwbreed Premium

Venlo wil 4,5 miljoen euro voor snelweg

venlo – De gemeente Venlo eist de 4,5 miljoen euro op, die de provincie Limburg en Rijkswaterstaat ontvingen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De provincie en Rijkswaterstaat kregen het bedrag uitgekeerd als prijs voor hun gezamenlijke plan voor de aanleg van de A73-Zuid, de A74 in Venlo – Tegelen en de A68 bij Roermond. Venlo wil dat bedrag besteden aan de landschappelijke inpassing van de A74 en A73-zuid bij Venlo en Tegelen en aan de vergroting van de leefbaarheid in de omgeving. Het Venlose college van B en W heeft dit in een brief aan provincie en Rijkswaterstaat laten weten. Venlo vreest dat de provincie de 4,5 miljoen elders gebruikt, bijvoorbeeld voor de ondertunneling van de A2 in Maastricht. Dat zou ongepast zijn, omdat de prijs bedoeld is voor de mensen in de omgeving van de nieuwe snelwegen, vindt Venlo.

Reageer op dit artikel