nieuws

Veendam pikt belediging niet

bouwbreed

Veendam pikt belediging niet

VEENDAM – De gemeenteraad van Veendam wil af van de stedenbouwkundige M. Dubbeling, omdat die het Oost-Groningse dorp diep heeft beledigd. Dubbeling noemde Veendam voor de regionale zender Radio Noord ‘de treurigste plaats van Nederland’. De CDA-fractie heeft B en W gevraagd onmiddellijk te breken met de ingehuurde adviseur van architectenbureau Kuiper Compagnons uit Arnhem. Een ruime meerderheid in de raad deelt deze mening. ‘Negatieve praat horen we al genoeg. Heldere analyses hebben we nodig’, stelt het CDA. Ook PvdA-fractievoorzitter A. Batting vindt de uitlatingen ongepast. Volgens hem zijn Veendammers juist heel tevreden over hun woonplaats. Dubbeling was ingehuurd om mee te werken aan een toekomstplan voor het Veendamse dorpscentrum. Dit plan werd vorige week tot ieders tevredenheid gepresenteerd. Dubbeling wil niet reageren op de politieke commotie in Veendam. Groningse gemeenten hebben vaker problemen met adviseurs van buiten de regio. Delfzijl brak twee jaar geleden met een ingehuurde stedenbouwkundige, nadat die het gemeentebestuur van incompetentie had beschuldigd. (anp)

Reageer op dit artikel