nieuws

Universiteit schrapt banen voor renovatie

bouwbreed

enschede – Om geld vrij te maken voor grootscheepse renovatieplannen schrapt Universiteit Twente (UT) 160 volledige arbeidsplaatsen. De universiteit wil jaarlijks 16 miljoen euro bezuinigen voor de opknapbeurt van 177 miljoen euro.

Het personeel is gisteren geïnformeerd over de reorganisatie, die zal leiden tot gedwongen ontslagen. De klappen vallen met name bij de facilitaire diensten, technische ondersteuning en financiële dienstverlening. Op onderwijzend personeel wordt niet bezuinigd. In samenwerking met de vakbonden heeft het college van bestuur een sociaal plan opgesteld. Via loopbaanbegeleiding en omscholing probeert de UT het vertrekkend personeel aan een andere baan te helpen. Zowel de UT en de vakbonden leggen het sociaal plan nog aan hun achterban voor. De bezuiniging op het personeel levert de UT een besparing op van 9 miljoen euro. Dat is nog niet voldoende om het benodigde bedrag van 16 miljoen euro per jaar te halen. De UT bestudeert de mogelijkheid nog verder te snijden in de budgetten die elke dienst krijgt om materiaal aan te schaffen. Verder is het college van bestuur in onderhandeling met de overheid over een bijdrage voor de renovatie.

Reageer op dit artikel