nieuws

Twente wil af van rangeerterreinen

bouwbreed

Twente wil af van rangeerterreinen

hengelo – De Twentse steden Hengelo, Almelo en Oldenzaal willen af van de rangeerterreinen in hun binnensteden. Het samenwerkingsverband Regio Twente is een onderzoek begonnen naar de mogelijkheden om ze op te heffen en te vervangen door één nieuw rangeerterrein in Twente. De sanering zou zo’n 100 miljoen euro gaan kosten. ‘De steden willen onder meer uit milieuoogpunt van de rangeerterreinen af’, zegt woordvoerder H. Reimerink van Netwerkstad Twente’, daarbij wijzend op de chloortransporten van Akzo. De rangeerterreinen hebben een lengte van ruim 1000 meter en tellen zeven tot dertien sporen. ‘Het gaat om enorm grote gebieden, dure grond dicht bij het centrum. Deze locaties zijn na de sanering uitstekend geschikt voor woningbouw.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels