nieuws

Studentenhuisvesting wil meer nieuwbouw

bouwbreed Premium

Studentenhuisvesting wil meer nieuwbouw

utrecht – Het Kenniscentrum voor Studentenhuisvesting (Kences) denkt dat nieuwbouw van studentenkamers en het verlenen van huursubsidie het Rijk geld oplevert. Het reageert hiermee op een brief van staatssecretaris Remkes (volkshuisvesting) over studentenhuisvesting. Het kenniscentrum heeft berekend dat op de schaarse locaties meer kamers neergezet kunnen worden dan zelfstandige woningen. Kamers hebben een lagere huurprijs, waardoor geen hoge huursubsidie uitgekeerd hoeft te worden. Volgens Kences ligt de oplossing van de toenemende kamernood – de komende tien jaar komen er 75000 studenten bij – bij de inspanning van alle betrokken partijen. Positief staat het centrum tegenover de maatregelen van de staatssecretaris voor tijdelijke studentenhuisvesting in herstructureringspanden en het stimuleren van doorstroming op de campus met tijdelijke huurcontracten.

Reageer op dit artikel