nieuws

Slot op Westerscheldetunnel

bouwbreed

borsele – De Westerscheldetunnel blijft na de oplevering, begin volgend jaar, dicht. De burgemeesters van Borsele en Terneuzen hebben dat besloten omdat ze geen geld hebben om veiligheidsvoorzieningen te treffen. Dat schrijven ze in een brief aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Verkeer en Waterstaat.

Ook de commissaris van de koningin in Zeeland en de directie van de NV Westerscheldetunnel zijn ingelicht. De Westerscheldetunnel is een vaste verbinding tussen Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland. De infrastructuur moet Zeeuws-Vlaanderen verbinden met de rest van het land. De tunnel is 6,6 kilometer lang. Om de brandveiligheid te kunnen garanderen is jaarlijks 1,6 miljoen euro nodig. Het geld dient om een brandweerkorps met zestien spuitgasten te kunnen opzetten. Een onderzoek dat in opdracht van beide gemeenten is uitgevoerd, heeft uitgewezen dat zo’n korps nodig is om de verbinding te kunnen beveiligen. Momenteel hebben de gemeenten vrijwillige brandweerlieden. De burgemeesters van Borsele en Terneuzen stellen in de brief dat ze dat bedrag willen noch kunnen ophoesten. ‘De financiering van de veiligheidsvoorzeningen rust volgens beide gemeenten niet alleen op hun schouders’, aldus een toelichting. ‘Maar ook op die van andere overheden en de exploitant van de tunnel.’

Reageer op dit artikel