nieuws

Slechte staat riolering Lent zorgt voor verzakking afslag snelweg

bouwbreed

De slechte conditie van het rioolnetwerk rond Lent was bij de gemeente Nijmegen bekend, maar een gescheurde rioolbuis midden onder een drukke snelwegafslag komt wel heel ongelukkig uit.

Afslag Lent op de A325 van Nijmegen naar Arnhem is de hele week afgesloten voor de aanleg van een nieuw stuk riool. Vorig week bleek dat een klein asfaltgedeelte twintig centimeter was verzakt. ‘Het gat is nog niet veel groter dan een puntzak, maar voor motorrijders is het gevaarlijk’, laat de gemeente Nijmegen weten. Maandag is daarom de snelwegafslag gedeeltelijk afgezet en wordt het verkeer omgeleid. Hat asfalt en een deel van de vangrail worden verwijderd. Wanneer de bronnering is voltooid, vervangt Jacobs Wegenbouw uit Wijchen de gescheurde buis over een lengte van dertig meter. De beschadigde eivormige 400/600 millimeter buis krijgt een ronde opvolger van 500 millimeter doorsnee. Vrijdag verwacht de gemeente dat de klus, aanneemsom 26.000 euro, geklaard is.

Reageer op dit artikel