nieuws

Skanska wil beter werk zien in Zweden

bouwbreed

Skanska wil beter werk zien in Zweden

stockholm – Bouwgigant Skanska neemt in Zweden het initiatief om de bouwkosten te verlagen en de kwaliteit te verhogen. Dat blijkt uit een oproep van concernchef C. Björk aan de branche. ‘We moeten mikken op een reductie van de bouwkosten met 10 procent en het aantal fouten met 20 procent per jaar. Dat is heel goed mogelijk, zo hebben onze ervaringen in andere landen aangetoond.’. De Skanska-topman wil in samenwerking met de branchegenoten op de thuismarkt in de komende 3,5 jaar minstens 75 voorbeeldprojecten van de grond krijgen. ‘Deze moeten innoverend zijn en fungeren als wegwijzers.’ Voorwaarde voor het welslagen is volgens Björk dat er nieuwe samenwerkingsvormen worden ontwikkeld voor alle schakels in het bouwproces. Voor dat doel moet naar zijn idee een groep van experts worden gevormd. Het initiatief komt tegen de achtergrond van de negatieve publiciteit die de Zweedse bouw de afgelopen jaren over zich heen heeft gekregen. Mededingingsautoriteiten en regering klagen over het hoge kostenniveau, terwijl de branche dit voorjaar bovendien in opspraak kwam door de verdenking van illegale prijsafspraken in de wegenbouw.

Reageer op dit artikel