nieuws

Schone benzinemotor met waterstof

bouwbreed Premium

Schone benzinemotor met waterstof

den haag – De verbrandingsmotor werkt schoner als aan de brandstof waterstof is toegevoegd. De Amerikaanse toeleverancier van de auto-industrie Delphi ontwikkelt daarvoor een zogeheten microreformer. Die produceert waterstof door de brandstof voor een deel te oxideren. Zo vermindert de hoeveelheid koolwaterstoffen en stikstofoxiden die een benzinemotor bij een koude start in de lucht brengt. Ook op de weg komen er minder stikstofoxiden vrij. Het systeem is vooral bedoeld voor (bedrijfs)voertuigen met grotere motoren. De motor kan volgens Delphi zonder al te ingrijpende maatregelen waterstof verstoken. Omdat motoren met de toegevoegde waterstof schoner stoken, kan de hoeveelheid edelmetaal in de katalysator met de helft verminderen. De microreformer komt naar verwacht rond 2005 in productie. De uitlaatkatalysator op basis van nikkel bereikt met het systeem eerder de optimale werktemperatuur.

Reageer op dit artikel