nieuws

Rijk betaalt mee aan stallensloop Limburg

bouwbreed

Rijk betaalt mee aan stallensloop Limburg

maastricht – Demissionair minister Brinkhorst van Landbouw trekt 7 miljoen euro uit om de sloop van stallen in Limburg voor te financieren. Dat heeft de provincie Limburg gisteren bevestigd. De Limburgse gedeputeerde G. Driessen denkt hiermee de financiering van de Ruimte-voor-Ruimteregeling rond te hebben. Daarover bestond in tot nog toe onzekerheid. De sloop van de stallen van tweehonderd veehouders kost bijna 48 miljoen euro. Dat geld moet worden terugverdiend uit de verkoop van honderden extra bouwkavels. Naast de 7 miljoen van het Rijk, leggen de provincie en Rabo Vastgoed ieder 6 miljoen euro op tafel. De rest wordt geleend. De stallen moeten worden gesloopt om ammoniakuitstoot te verminderen. Voor elke vierkante meter gesloopte stal krijgt de boer 100 euro uitbetaald. In Limburg meldden zich meer boeren dan eerst verwacht. De 13 miljoen euro die de provincie had gereserveerd, bleek al snel niet genoeg.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels