nieuws

Restauratie stadhuis Leeuwarden gestart

bouwbreed Premium

Restauratie stadhuis Leeuwarden gestart

leeuwarden – De restauratie van het stadhuis in Leeuwarden is begonnen. In de eerste fase verricht bouwbedrijf Ballast Nedam uit Groningen het civiele werk. In januari begint bouw- en restauratiebedrijf Abma-Ursum uit Exmorra met de daadwerkelijke restauratie. Het project kost 11,5 miljoen euro en loopt tot medio 2004. ‘Het gebouw vertoont veel mankementen’, zegt  gemeentelijk projectmanager H.J. Groen. ‘Het college ging er daarom anderhalf jaar geleden al uit.’ Zowel het Stadhuis uit 1715 als de raadszaal uit 1760 krijgen van binnen en buiten, van de kelders tot de nok een restauratiebeurt. Een grote klus is de restauratie van de kelders. ‘Het gehele gebouw wordt voorzien van kelders. De bestaande worden verdiept. Hierin komen onder andere vergaderkamers, informele ruimtes en een koffiekeuken.’

Reageer op dit artikel