nieuws

Projectontwikkelaars laatste redding voor NAC

bouwbreed

breda – De prestaties van NAC resulteerden het afgelopen seizoen in een zesde plaats in de eredivisie. Financieel gaat het een stuk slechter. De voetbalclub heeft een reddingsplan opgesteld om de schuldenlast van 8,2 miljoen euro op te lossen. Een hoofdrol is hierin weggelegd voor projectontwikkelaars en bouwbedrijven.

Om uit de barre financiële situatie te komen en de komende jaren op hoog niveau mee te doen met de andere topclubs, wil NAC maatregelen nemen die snel extra geld op moeten leveren. Het belangrijkste onderdeel van het reddingsplan behelst de fusie met amateurclub Baronie, eveneens uit Breda. Door Baronie op het NAC-complex te laten spelen, zou het terrein van Baronie kunnen worden verkocht aan een projectontwikkelaar. Die zou op zijn beurt van de gemeente de garantie krijgen om tweehonderd tot driehonderd woningen op het terrein te mogen realiseren, waardoor de grond circa 15 miljoen euro waard zou zijn. Op die manier kunnen beide noodlijdende clubs binnen vier jaar aan genoeg geld komen om uit de problemen te raken.

Overleg

Volgende week vindt er overleg plaats tussen NAC en de gemeente Breda. Maar nu is al bekend dat zowel Baronie als de gemeente wel oren heeft naar het plan. Immers, Breda is niet vies van extra binnenstedelijke woningbouwlocaties. Of er al gegadigden zijn voor de grond is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel