nieuws

Oud-projectdirecteur HSL weg bij EZ

bouwbreed

Oud-projectdirecteur HSL weg bij EZ

den haag – Directeur-generaal ondernemingsklimaat en voormalig projectdirecteur van de HSL-Zuid en de HSL-Oost, W. Korf, verlaat het ministerie van Economische Zaken. De reden voor zijn besluit is een verschil van opvatting over leiderschap. Korf gaat op zoek naar een andere uitdaging die beter strookt met zijn kwaliteiten. Korf staat op het lijstje van te verhoren mensen door de enquêtecommissie naar de bouwfraude. Als projectdirecteur van de HSL-Zuid wist hij de aanbesteding van de onderbouw met een miljard gulden te verminderen, door te dreigen met het stoppen van de hele aanbesteding. Vermoedens van onderlinge afspraken tussen aannemers lagen hieraan ten grondslag. De biedingen kwamen namelijk allemaal 50 procent boven de ramingen uit. Hij verliet vorig jaar september de projectdirectie voor de functie van directeur-generaal ondernemingsklimaat bij het ministerie van Economische Zaken. Daar was een ingrijpende reorganisatie net afgerond, waardoor de structuur ingrijpend veranderde. Korf treedt terug, omdat zijn stijl van leiderschap en zijn ervaring in een andere functie beter tot hun recht komen. Volgens een woordvoerder is dat de enige reden voor zijn beslissing. Zijn functie wordt nu waargenomen door zijn plaatsvervanger B. de Vries.

Reageer op dit artikel