nieuws

Middelburg kiest voor theater in binnenstad

bouwbreed Premium

Middelburg kiest voor theater in binnenstad

middelburg – Middelburg heeft over drie jaar een nieuw theater in de binnenstad. De gemeenteraad heeft de plannen van het college van B en W in licht afgezwakte vorm goedgekeurd en hiermee de weg vrij gemaakt voor de bouw van het culturele complex. Het bleef tot op het laatste moment spannend voor alle betrokkenen. Maandagavond laat stemde de raad over de locatie. Alle tegenstand van binnenstadsbewoners ten spijt, koos de raad toch voor voorstel van het college. Hiermee krijgt de stad midden in het historische centrum een nieuw multifunctioneel cultuurcentrum. Protesterende omwonenden vangen bot met deze beslissing. Zij hadden met huilp van extern onderzoeksbureau aangetoond dat het budget van ruim 33 miljoen euro ruim overschreden zou worden. Het college zou teveel onjuiste aannames in de berekening hebben meegenomen. Gehoopt werd hiermee een alternatieve en goedkopere locatie voor het theater af te dwingen.

Reageer op dit artikel