nieuws

Massaal bezoek Technische Kontakt Dagen

bouwbreed Premium

wezep – De gww-sector kan aanzienlijk bijdragen aan een betere bescherming van het milieu en van de bodem. Dat zei Wim Knopperts, directeur Project- en Inframanagement Hogesnelheidslijn-Zuid gisteren bij de opening van de Technische Kontakt Dagen (TKD), die voor de negentiende keer in Wezep worden gehouden.

‘De gww-sector kan het uitvoerend personeel opleiden en bewust maken van wat wel en niet mag’, aldus de projectdirecteur. Zij zijn het die fysiek de overtredingen begaan, terwijl ze het zich dikwijls niet bewust zijn. Ook kunnen de voorbereidende en administratieve processen beter, door opleiding en in dit geval door werkvoorbereidend personeel. ‘Het innoverend vermogen van de sector is op vele manieren in te zetten. Stoffen scheiden en reinigen, andere bouwmethoden ontwikkelen en logistieke concepten bedenken. Dit alles gericht op een betere naleving van de regelgeving’, hield Knopperts zijn gehoor voor. ‘

Innoveren

Technisch innoveren blijft volgens hem mogelijk door vergelijkbare constructies met andere materialen te bedenken en te bouwen. Met zijn toespraak opende Knopperts de TKD, die tot en met morgen traditioneel wordt gehouden op het terrein van de Prinses Margrietkazerne in Wezep. Er worden zeker 25.000 bezoekers vooral uit de grond-, weg en waterbouw verwacht, die de demonstraties en exposities van meer dan 150 bedrijven uit die sector willen zien. De TKD is de grootste expositie op gww-gebied in Nederland, die elke twee jaar wordt gehouden. Veel nieuws van de grote fabrikanten is er meestal niet te zien, omdat deze immer acte de présence geven afwisselend in Parijs bij de Intermat, in München bij de Bauma en in Las Vegas bij de ConExpo. Maar voor de wat kleinere fabrikanten kan de TKD zich beslist meten met ‘regionale’ exposities als Nordbau in het Duitse Neumünster en Spaanse en Italiaanse presentaties.

Reageer op dit artikel