nieuws

Loosdrecht zeer in trek voor nieuw huis

bouwbreed

Loosdrecht zeer in trek voor nieuw huis

loosdrecht – De 170 woningen die voor volgend jaar in de Loosdrechtse nieuwbouwwijk Ter Sype gepland staan, worden mogelijk als warme broodjes gesleten. De gemeente Wijdemeren wordt platgebeld door belangstellenden. De woningen, 23 procent huur en 77 procent koop, worden gebouwd in de directe nabijheid van vliegveld Hilversum. Het plan Ter Sype dateert van de beginjaren tachtig, maar een uitspraak van de Raad van State dwarsboomde de uitvoering van een aanzienlijk groter bouwproject. Een gedeelte van het gebied kan nog steeds niet worden bebouwd doordat het terrein in de zogenoemde 57 bkl (belasting kleine luchtvaart) zone ligt. Volgens een woordvoerder van de provincie Noord-Holland zal VROM zelfs niet overwegen ontheffing te verlenen, omdat het ontheffingsbeleid zich voornamelijk spitst op inbreidingsplannen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels