nieuws

Limburg praat weer over verhoging kades

bouwbreed

Limburg praat weer over verhoging kades

MAASTRICHT – Na door de provincie op de vingers getikt te zijn, willen beide Limburgse waterschappen toch weer iets aan de kades gaan doen. Ze besloten de besprekingen met het Rijk over de ophoging van de Maaskades in Venlo, Gennep en Roermond te hervatten. De waterschappen hebben grote moeite met de extra kosten van het onderhoud van de verhoogde kades: jaarlijks 350.000 euro. Het Rijk wil die kosten niet betalen. Uit protest zetten de waterschappen daarom hun medewerking aan de kadeverhoging stop. Maar dat schoot de provincie Limburg vorige week in het verkeerde keelgat: bescherming van de burgers tegen hoog water gaat voor gesteggel over geld, liet de provincie de schappen weten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels