nieuws

Leeuwarden wil snel villa’s in Bullepolder

bouwbreed

Leeuwarden wil snel villa’s in Bullepolder

LEEUWARDEN – Ondanks het feit dat de Raad van State medio mei op aangeven van omwonenden en Milieudefensie het bestemmingsplan schorste, willen de gemeente Leeuwarden en projectontwikkelaar Wind Groep uit Drachten zo snel mogelijk starten met de bouw van vierhonderd zeer luxe villa’s in de Bullepolder bij Lekkum. De woningen zijn gepland in de weilanden naast een natuurgebied. De Raad van State oordeelde dat eerst zeker moet zijn dat weidevogels en ganzen geen last ondervinden van de bouw. Volgens de gemeente kan dat worden aangetoond. Omwonenden zetten verder vraagtekens bij het maatschappelijk belang van het bouwplan. Ze stellen dat er genoeg alternatieven zijn. De bestuursrechter in Leeuwarden oordeelt vrijdag of de bouw op basis van de artikel 19-procedure alsnog versneld van start mag gaan. Zo ja, dan gaan de omwonenden en Milieudefensie in hoger beroep.

Reageer op dit artikel