nieuws

Kredieten gebouwen in Hoorn onderzocht

bouwbreed

Kredieten gebouwen in Hoorn onderzocht

hoorn – De gemeente Hoorn stelt een onderzoek in naar de gang van zaken rond het ontwerp en de bouw van de brandweerkazerne aan de Nieuwe Wal. Reden voor dit besluit is het extra krediet dat achteraf nodig was voor de kazerne. De onderzoekscommissie bestaat uit acht raadsleden. De gemeenteraad gaf tijdens de raadsvergadering commentaar op de handelwijze van het gemeentebestuur bij grote bouwprojecten. Niet alleen bij de brandweerkazerne, maar ook bij de schouwburg, het Atlas-college en het MAK moest achteraf een extra krediet beschikbaar worden gesteld. De brandweerkazerne was volgens R. Bajema, medewerker van de afdeling communicatie, de druppel die de emmer deed overlopen. Naast het extra krediet deden zich bij de brandweerkazerne nog andere problemen voor. ‘De ramen kunnen bijvoorbeeld niet gelapt worden, omdat je er niet bij kan’, vertelt Bajema. De acht commissieleden komen binnenkort bij elkaar om te praten over de aanpak van het onderzoek. Het doel is om aan de hand van het onderzoek in de toekomst financiële tegenvallers te voorkomen.

Reageer op dit artikel