nieuws

Ingenieursbureau Fugro blijft bij gunstige olieprijs optimistisch

bouwbreed

den haag – Ingenieursbureau Fugro verwacht in 2002 een stijging van de nettowinst, voor afschrijving van goodwill, met tenminste 10 procent.

Het bedrijf blijft daarmee als een van de weinigen in de bouwsector optimistisch. Eerder deze week bleek uit een rapport van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) dat het in de burgerlijke en utiliteitsbouw steeds moeilijker wordt om opdrachten binnen te halen. Het optimisme van president-directeur G.J. Kramer van Fugro wortelt in het gunstige niveau van de olie- en gasprijs. ‘Hierdoor kunnen oliemaatschappijen hun investeringsplannen uitvoeren zoals ze die hebben gepland. En dat is voor ons dus ook goed.’ Minder geld wordt er door Fugro verdiend aan de aanleg van onderzeese kabelverbindingen. De opdrachten voor routeplanning die Fugro voor dergelijke projecten uitvoert, blijven uit nu de telecomsector als gevolg van een gebrek aan geld niet meer in dergelijke verbindingen investeert. ‘Wij hebben dat twee jaar geleden al voorzien’, licht Kramer de marktomstandigheden toe. Daarnaast stellen opdrachtgevers projecten uit als gevolg van een ‘trage besluitvorming.’ Met de winstverwachting maakte Fugro gisteren ook een nieuwe opdracht bekend. Een Amerikaanse tak van de onderneming, Fugro Chance in Los Angeles, gaat voor de Amerikaanse regering luchtwaarnemingen uitvoeren boven Alaska en Hawaï. De opdracht loopt over vijf jaar en heeft een waarde van 29,5 miljoen dollar.

Reageer op dit artikel