nieuws

Imtech breidt uit in parkeertechnologie

bouwbreed

Imtech breidt uit in parkeertechnologie

den haag – Met de overname van een Brits en een Nederlands bedrijf breidt het Nederlandse ingenieursbureau Imtech zijn activiteiten op het gebied van parkeertechnologie verder uit. Het gaat om het Veldhovense Communication Technology Center (CTC) en het Engelse Universal Parking Systems (UPS) uit Leeds. Deze ondernemingen zijn goed voor een omzet van respectievelijk 2,5 miljoen en 2 miljoen euro en hebben elk zo’n twintig mensen in dienst. In de Nederlandse onderneming neemt Imtech een belang van 75 procent. De resterende aandelen van CTC moeten binnen twee tot drie jaar ook in handen van zijn van de Goudse onderneming. Maar een datum is hiervoor nog niet vastgelegd, zo laat woordvoerder Pieter Koenders weten. Bij de Engelse transactie had Imtech al een belang van 8 procent in de onderneming via het Nederlandse WPS Parking Systems. Het Britse Q-Park, dat alle andere aandelen in handen heeft, verkoopt zijn hele belang nu aan Imtech. Koenders laat weten dat Imtech in de periode tot 2004 naar een omzet van 2,6 miljard euro wil groeien. De expansie wordt gerealiseerd via overnames en een al geruime tijd stabiele autonome groei van 10 procent. De focus ligt hierbij op West Europa en dan met name Spanje en Groot-Brittannië.

Reageer op dit artikel