nieuws

Houten kiest voor wijk met Engelse invloeden

bouwbreed Premium

Houten kiest voor wijk met Engelse invloeden

Elke plaats heeft zijn eigen bouwprojecten. In deze rubriek worden de belangrijkste bouwlocaties van een specifieke gemeente belicht. Vandaag Houten. De gemeente Houten telt medio 2002 bijna 40.000 inwoners. Net als in de rest van ons land is er veel vraag naar woningen in het segment tot 230.000 euro. ‘In de duurdere categorieën merken ook wij dat de vraag minder uitbundig is dan een jaar geleden’, aldus woordvoerder G. Santing van de gemeente. Voor een relatief kleine gemeente als Houten worden jaarlijks toch behoorlijk veel woningen gebouwd. De stad heeft een Vinex-taakstelling van 7500 woningen. Die worden tussen 1998 en 2006 gebouwd. Dit jaar verwacht de gemeente circa 1325 woningen te realiseren, maar daarna daalt het aantal met ongeveer tweehonderd per jaar. Een belangrijk project is de nieuwe wijk Hofstad in het zuidoosten van het Vinex-gebied. Dit jaar worden er ruim achthonderd woningen opgeleverd in Hofstad, volgend jaar nog eens vierhonderd. ‘Hofstad wordt gebouwd volgens de principes van het bestaande Houten, dus met een rondweg en met gevarieerde woningen. De wijk ligt aan de oostkant van de spoorlijn en kenmerkt zich door een meanderende structuur. Dit principe hebben we toegepast om de wijk het gevoel van de Kromme Rijn mee te geven. Verder zijn de huizen in een Engelse stijl gebouwd. Door een mix van gestapelde (drie lagen zonder kap) en niet-gestapelde woningen en het gebruik van de typisch Engelse ‘hollen en bollen’, krijgen de woningen een aparte uitstraling’, aldus projectleider H. Willink. Ongeveer 20 procent van de huizen in Hofstad is bestemd voor de huurmarkt. Het overige deel betreft koopwoningen in verschillende prijsklassen. Alle 1200 woningen die eind 2003 gereed moeten zijn, hebben al een eigenaar gevonden.

Reageer op dit artikel