nieuws

Grontmij en ING als Quendis Europa in

bouwbreed

den haag – ING Real Estate en Grontmij Real Estate hebben een joint venture opgericht voor de ontwikkeling van vastgoed in Europa. Quendis International heet het bedrijf dat zich voornamelijk richt op de ontwikkeling van logistieke centra en parkeervoorzieningen.

De eerste contacten werden gelegd op een informele bijeenkomst, tijdens het Preuvenement. Dat is een jaarlijks terugkerend culinair festijn in Maastricht waar tegenwoordig ook veel grote vastgoedbedrijven netwerken. Grontmij Real Estate is al jaren bezig met de projectontwikkeling en de aanleg van parkeervoorziening in binnen- en buitenland. ‘In Nederland hadden wij met Grontmij al een voet aan de grond. Om de groei in de markt nog beter te bewerken waren we op zoek naar een Europese partner. Met Quendis opereren we dus niet in Nederland maar verder wel in heel Europa. Wij bieden met deze vijftig/vijftig procent-samenwerking aan internationale distributiebedrijven, transporteurs en overheden nu complete ontwikkelconcepten, inclusief financiering en projectmanagement. Door de joint venture met ING kunnen wij de groei in de markt nog beter bewerken. Bedrijven kunnen zelfs kiezen uit koop, lease of huur’, weet Grontmij-zegsman M. Kierpensteijn. ING Real Estate giet bijkans elke buitenlandse samenwerking in een joint venture. ‘Wij zitten in zestien landen met joint ventures en verwachten van de partner locale kennis en een netwerk’, . verklaart ING’ster C. Schouwstra. ‘Zelf brengen we onze eigen expertise in.’ ‘Wij richten ons op Europa en niet op Nederland. Waarom? In Europa kunnen wij een toegevoegde waarde hebben doordat we alle gebieden in het vastgoed bestrijken. Wonen, winkelen, kantoren, parkeren, distributie en logistiek.’

Reageer op dit artikel