nieuws

Glas-in-loodramen van kapel naar café

bouwbreed

Glas-in-loodramen van kapel naar café

VUGHT – De glas-in-loodramen in de kapel van blindeninstituut De Steffenberg in Vught krijgen een nieuwe bestemming. De kapel wordt gesloopt, de ruim veertig ramen verhuizen naar een horecaonderneming in Eindhoven. Zowel de kapel als de ramen stammen uit de zestiger jaren van de vorige eeuw. Kunstenaar Johan Lennarts, geboren in Eindhoven, maakte de glas-in-loodramen voor de hoeken van de kapel. Organische vormen karakteriseren de gebrandschilderde ramen. De Stichting Johan Lennarts, die zich inzet voor behoud van het werk van de in 1991 overleden kunstenaar, heeft de eigenaars van de kapel kunnen bewegen de sloop uit te stellen totdat een nieuwe bestemming voor de ramen was gevonden. Grand Café Berlage in Eindhoven wil de ramen overnemen voor het interieur van een nieuwe horecagelegenheid. De stichting heeft voor de verplaatsing van het kunstwerk overeenstemming bereikt met de Eindhovense ondernemer en met de erven Johan Lennarts.

Reageer op dit artikel