nieuws

Fraudeur moet vonnis publiceren

bouwbreed Premium

Fraudeur moet vonnis publiceren

ROERMOND – De rechtbank in Roermond heeft een 51-jarige man uit Venlo wegens fraude veroordeeld tot het publiceren van het vonnis in de beide Limburgse kranten. Daarin wordt hij met naam en toenaam genoemd, zodat iedereen voor hem gewaarschuwd is. Bovendien moet de man de kosten voor deze advertentie, geraamd op 6600 euro, zelf betalen. Daarnaast kreeg de man een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan één voorwaardelijk. Ook moet hij een schadevergoeding van ruim een ton betalen aan mensen en bedrijven die hij heeft benadeeld. De wegens oplichting veroordeelde Van S. was eigenaar van een bouwbedrijf en had van anderen bedragen tot 135.000 euro geleend. De geldschieters zagen van dat geld meestal niets terug. Verder bestelde hij bij Limburgse bouwbedrijven materialen zonder die te betalen.

Reageer op dit artikel