nieuws

Familieruzie staat bouw wijk in de weg

bouwbreed

Familieruzie staat bouw wijk in de weg

den haag – Een veehouderij annex manege houdt in Barneveld de realisatie tegen van de bij het dorp geplande woonwijk De Burcht. De zaak wordt behandeld bij de Raad van State in Den Haag. Een projectontwikkelaar probeert al langere tijd om de eigenaren van het bedrijf aan de Nederwoudseweg uit te kopen. Niet alle betrokken familieleden willen daaraan echter meewerken. De exploitant van de manege verzet zich tegen de door haar vader ingetrokken rechten van de veehouderij. Een flinke familieruzie is het gevolg. De gemeente Barneveld vreest dat het conflict nog jaren zal voortslepen, waardoor er van woningbouw voorlopig weinig zal komen. ‘Een manege midden in de bebouwde kom kan gewoon niet’, aldus de woordvoerder van de gemeente. Het bestemmingsplan dat de woningbouw mogelijk moest maken, is hierop eerder al stuk gelopen. Uitspraak over enkele maanden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels