nieuws

EU opsteker kantorenmarkt

bouwbreed Premium

brussel – Ondanks de zwakke conjunctuur heeft de kantorenmarkt in Brussel zich vorig jaar beter weten te handhaven dan die in andere Europese hoofdsteden.

Dat is voor een belangrijk deel te danken aan de aanwezigheid van de verschillende Europese instellingen, die konden blijven bouwen terwijl de privésector wegens de onzekere economische vooruitzichten afhaakte. De opname van kantoren in Brussel bedroeg vorig jaar 552.000 vierkante meter, tegen 769.000 vierkante meter in 2000. De opname daalde met slechts 15 procent tegenover het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. De leegstandsgraad steeg tot 7,4 procent, maar desondanks bestaat er nog altijd een fors tekort aan gebouwen van hoge kwaliteit in het centrum van de stad en onmiddellijke omgeving. De huurprijzen bleven vrij stabiel. De hoogste (248 euro per vierkante meter per jaar) werd vorig jaar bereikt in de Leopoldwijk. Op wat langere termijn zal flink wat nieuwe kantoorruimte nodig zijn, wanneer de EU zich vanaf 2004 verder begint uit te breiden.

Reageer op dit artikel