nieuws

Enschede boos over huisvesting slagers

bouwbreed Premium

Enschede boos over huisvesting slagers

enschede – De gemeente Enschede is ontstemd over het voornemen van de plaatselijke woningcorporatie Ons Huis om tientallen Poolse slagers te huisvesten in leegstaande huurwoningen. De Polen moeten een eind maken aan een tekort aan productiepersoneel bij het vleesverwerkend bedrijf Weyl. Het gaat om woningen in de sociaal zwakkere wijken Velve Lindenhof en Dolphia. De corporatie wil de arbeiders uit het voormalig Oostblok in groepjes van vijf in de woningen huisvesten. Wethouder R. Bleker en stadsdeelmanager R. Baveld vinden het onbegrijpelijk dat de corporatie een dergelijke grote groep in de twee wijken onderbrengt. ‘In deze buurten heerst een broos sociaal-maatschappelijk evenwicht. Het is niet slim om de Polen hier te huisvesten’, verwoordt Baveld de onvrede. Volgens hem doet de gemeente Enschede er alles aan om de wijken een kwaliteitsimpuls te geven.

Reageer op dit artikel