nieuws

Duitse bouwstaking tot na weekeinde

bouwbreed

Duitse bouwstaking tot na weekeinde

frankfurt – Vakbond en werkgevers proberen begin volgende week oplossingen te vinden om de Duitse bouwstaking te beëindigen. In klein comité is een nieuwe inventarisatie van de knelpunten gemaakt. In het document zijn richtingen voor toenadering aangegeven. Beide kampen maken de komende dagen studie van de voorstellen. Brancheorganisatie Deutsche Bauindustrie roept op de emoties tijdens de stakingen niet al te hoog te laten oplopen. ‘Gezien de eerste strubbelingen tussen stakers en werkwilligen, ligt escalatie op de loer’, aldus vice-voorzitter Th. Bauer. ‘De geesten die de vakbond ter mobilisering oproept, raak je straks misschien weer moeilijk kwijt.’ Het aantal deelnemers aan de stakingen is gisteren toegenomen tot 18.000. Op bijna 1200 bouwplaatsen verschenen de arbeiders niet op hun werk.

Reageer op dit artikel