nieuws

Directievoorzitter NS hekelt ‘monocultuur’

bouwbreed

Directievoorzitter NS hekelt ‘monocultuur’

utrecht – Drs.ir. K. de Boo, directievoorzitter van NS Vastgoed pleit voor meer woningbouw rondom stations. Het is de preses een doorn in het oog dat daar nu voornamelijk kantoren worden gerealiseerd. De Boo geeft drie redenen voor zijn argumentatie: levendigheid, sociale veiligheid en een economische. ‘Het is nu vaak te zeer een monocultuur met een sterke nadruk op kantoren. Voor de levendigheid van het gebied is het beter als er ook wordt gewoond.’ Hij wijst verder op de sociale veiligheid die het wonen in een stationsgebied met zich meebrengt en voert ook een economisch argument aan. Kantoren brengen volgens De Boo ook niet altijd de hoogste grondwaarde op: ‘De opbrengst van vierkante meters koopwoningen in de duurdere sector wijkt helemaal niet zoveel af van de rendementen op kantoren.’ Volgens de NS-topman is vooral bij een- en tweepersoons huishoudens behoefte aan woningen bij stations. ‘Die mensen willen een stedelijke woonomgeving met allerlei voorzieningen en korte reistijden.’

Reageer op dit artikel