nieuws

Denen willen profiteren van Olympische Spelen 2008

bouwbreed Premium

kopenhagen – De georganiseerde Deense industrie opent eind deze maand een charme-offensief in China in een poging om te profiteren van de investeringen in de bouw van de infrastructuur voor de Olympische Spelen in 2008.

Volgens Dansk Industri (DI) liggen er primair kansen voor de afzet van bouwmaterialen en ingenieursraadgeving. Belangenorganisatie Dansk Industri (DI) zendt een delegatie met afgevaardigden van een serie bedrijven en heeft de minister van Economische Zaken B. Bendtsen ertoe weten te bewegen de leiding van de expeditie op zich te nemen. China heeft met het oog op de organisatie van de Olympische Spelen investeringen aangekondigd ter waarde van circa 23 miljard euro. De Deense ambassade in Peking meent dat de vraag naar meer luxe design en architectuur in China duidelijk toeneemt, mede door de komst van veel kantoorvestigingen, maar ook door de groei van het aantal burgers met hoge inkomens. De aanwezigheid van Deense aanbieders is tot dusver echter beperkt. Tot de bedrijven die wel al actief zijn, behoren materialenfabrikanten als Velux (ramen), HTH Keukens en Junckers (parketvloeren). DI mikt met het ministeriële delegatieboegbeeld Bendtsen primair op het leggen van contacten op hoog niveau. ‘We verwachten niet dat er ondertekende contracten mee naar huis kunnen worden genomen’, aldus consulent B. Sjøgreen van DI.

Reageer op dit artikel